General Intelligence for SSC

1 Comments 922 view(s)
SSC

General Intelligence for SSC

Directions: In question nos. 1 to 3, select the missing number from the given alternatives.

1.1(A) 20160

(B) 20600

(C) 21060

(D) 23040

2.2

(A) 39

(B) 75

(C) 120

(D) 45

3.3

(A) 97

(B) 180

(C) 79

(D) 98

4.From the sets of numbers in the four alternatives given below, which is the most similar to the given set?

Given set (41, 75, 98)

(A) (10, 18, 120)

(B) (13, 47, 70)

(C) (151, 68, 14)

(D) (280, 300, 178)

5.Rohit introduced a girl in a party, “She is the wife of the only son of my father’s brother.” How is the girl related to Rohit?

(A) Sister

(B) Cousin

(C) Aunt

(D) Sister-in-law

6.Which of the following diagrams best depicts the relationship among Book, Dictionary and Printer?

(A)4

(B)6

(C)7

(D)5

7. Ritesh starts from P and walks 2 km east up to Q and turns southwards and walks 1 km up to R. At R he turns east and walks 2 km up to S. He then turns northwards and walks 4 km to U. How far is he from his starting point?

(A) 3 km

(B) 4 km

(C) 6 km

(D) 5 km

8.In a row of twenty books, the book on Marketing is placed ninth from the bottom, whereas the book on HR is placed fourth from the top. The book on Finance is placed exactly between the book on HR and the book on Marketing. What is the position of the book on Finance from the top?

(A) 13th

(B) 10th

(C) 8th

(D) 15th

9.The letters skipped between adjacent letters are in the order of 4, 1, 2, 0. Which of the following set of letters follows this rule?

(A) S P R U X

(B) L Q S V W

(C) A L K T U

(D) Z B F G J

10.In a month of 30 days, Friday falls on the 12th day. Which of the following will be the 25th day of that month?

(A) Thursday

(B) Monday

(C) Wednesday

(D) Saturday

Answers will be Provided Soon.

Comments (1)

Profile photo of PRABHAKARAN R

1)a, 2)b, 3)d, 4)b, 5)d, 6)b, 7)d, 8)c, 9)b, 10)a

Leave Your Comment