IBPS PO/Clerk

 1. Whether the notification has been released by IBPS or not?

      Ans.: The IBPS hasn’t released the notification for CWE 2015-16 so far.

2. When IBPS is expected to release the notification for CWE 2015-16?

Ans.: As per the norms, it may release the notification for RRB CWE-IV in Jun-Jul 2015, for CWE PO/MT-V in Jul 2015, for CWE Clerk-V in Aug-Sep 15 and for CWE Specialist-V it may release the notification in Nov 15.

 3. Is there any change in the pattern of CWE Exams conducted by IBPS?

Ans.: Yes there is a change in the pattern of the CWE Exams. There will be a single examination for CWE RRB-IV and also for CWE Specialist-V, but there will be a two-tier examination for PO/MT and also for Clerks from CWE-V onwards.

 4. When will the RRB CWE-IV exam be held?

Ans.: According to the tentative schedule released by the IBPS, the RRB CWE-IV exam will be conducted on different dates in the month of Sep 2015 starting 5 Sep.

 5. When will the CWE PO/MT-V exam be held?

Ans.: According to the tentative schedule released by the IBPS, the Preliminary exam for CWE PO/MT-V will be conducted on 3rd, 4th, 10th and 11th of Oct 2015 and the Mains exam will be held on 31st Oct 2015.

6. When will the CWE Clerk-V exam be held?

Ans.: According to the tentative schedule released by the IBPS, the Preliminary exam for CWE Clerk-V will be conducted on 5th, 6th, 12th, 13th ,19th and 20th Dec 2015 and the Mains exam will be held on 3rd Jan 2016.

7. When will the CWE Specialist-V exam be held?

Ans.: According to the tentative schedule released by the IBPS, the CWE Specialist-V exam will be conducted on 30th and 31st Jan 2016.

8. How can I register for IBPS CWE?

Ans.: The registration can be done through online mode only and there will be a single registration for both Preliminary and Main examination, wherever applicable.

9. What is the format of Preliminary Examination?

Ans.: It is most likely that the objective test will be of 100 marks. It may be of one hour duration and there may be three sections in it. IBPS hasn’t yet announced the pattern for the Preliminary Exam. Expect it to be similar to that of SBI.